Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Unik samverkanskonferens till Färjestaden

Unik samverkanskonferens till Färjestaden

PRESSMEDDELANDE: För en tid sedan fick samtliga kommuner i DUA-projektet (Delegationen för unga och nyanlända till arbete), där Mörbylånga, Borgholm, Kalmar, Nybro, Torsås och Emmaboda kommuner ingår, statliga bidrag på 50 000 kronor vardera.

Pengarna har varit avsedda för en gemensam samverkanskonferens, och nu är det klart att den kommer äga rum under två dagar (31 januari – 1 februari) på Hotel Skansen i Färjestaden.
Varje kommun förfogar över 15 platser, där representanter från näringsliv, tjänstemän och politiker, kommer stråla samman.

– Det här är ett unikt tillfälle att föra samman aktörer på olika nivåer. Vi hoppas att det här ska leda till mer samverkan över gränserna, både kommuner emellan, men också i relationen mellan kommun och näringsliv. Förhoppningen är att vi ska kunna hjälpas åt att hitta nya jobbspår för att få ut fler individer i arbete, säger Anna Gustafsson, samordnare på arbetsmarknads- och integrationsenheten i Mörbylånga kommun.

Konferensen kommer bestå av inspirationsföreläsningar, workshops, jobbspårsplanering och nätverksbyggande.

– Vi är väldigt glada över att få möjligheten att anordna en sådan konferens hos oss i Mörbylånga kommun, säger Anna Gustafsson.

Sidan uppdaterad 22 januari 2019 Kommentera sidan