Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Tidig julklapp – beviljade medel till jobbspår och kompetensförsörjning

Tidig julklapp – beviljade medel till jobbspår och kompetensförsörjning

PRESSMEDDELANDE: Samverkansgruppen för DUA (Delegationen för unga och nyanlända till arbete) innehållande sex kommuner (Mörbylånga, Borgholm, Kalmar, Nybro, Emmaboda och Torsås) i södra delen av länet, har beviljats statsbidrag om 50 000 kronor vardera.

Gruppen initierades av Mörbylånga kommun och nu ska medlen användas till en stor samverkanskonferens med inspirationsföreläsning, workshops, jobbspårsplanering och nätverksbyggande på Hotel Skansen i Färjestaden.

– Målet är att skapa en fördjupad samverkan över kommungränserna samt mellan representanter inom kommunens verksamheter, Arbetsförmedlingen och andra samverkansaktörer. Vi vill också fördjupa oss i spåret för kortutbildade och dess komplexitet med utbildningsplikten. Kan vi komma fram till bra lösningar för varje kommun och kanske även över kommungränserna? Vi tror på att samla olika aktörer för att få alla att dra åt samma håll, säger Anna Gustafsson, integrationssamordnare i Mörbylånga kommun.

Utöver det gemensamma bidraget för DUA-samverkansgruppen i södra Kalmar län, har Mörbylånga kommun beviljats ett statsbidrag om 135 786 kronor för lokala samverkansträffar i kommunen.

– Där kommer vi fortsätta vårt arbete efter den stora konferensen med företagsträffar där vi knyter an till de aktiviteterna. Även detta sker i samverkan med Arbetsförmedlingen och vi kommer även ta lite nya grepp kring kompetensförsörjning tillsammans med näringslivsenheten här i kommunen. Det känns verkligen jättebra med en sådan tidig julklapp, säger Anna Gustafsson.

Sidan uppdaterad 19 december 2018 Kommentera sidan