Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Terminsstart för Inkubatorn Kreativa Öland

Terminsstart för Inkubatorn Kreativa Öland

PRESSMEDDELANDE: På måndag den 2 september är det återigen terminsstart för Inkubatorn Kreativa Öland.

Kommentera sidan

Din kommentar kommer att skickas till webbredaktionen.

Fält markerade med * måste fyllas i.

M8TH

Årets deltagare är en minst sagt blandad grupp av kreativa företagare med verksamheter som täcker allt från konsthantverk, textilkonst, fotografi, chokladmakeri och ulltovning.

Precis som föregående år kommer årets verksamhet pågå under två terminer, från september till maj, med utgångspunkt på Capellagården i Vickleby.

Deltagarna kommer under året mötas en gång i veckan för en gemensam träff där de kommer erbjudas rådgivning, möjlighet att dela erfarenheter med varandra och ta del av föreläsningar, workshops och studiebesök. Därutöver kommer deltagarna själva disponera sin tid med fokus på utveckling av sin egen kreativa verksamhet med hjälp av verksamhetsledare Olof Svensson.

Inkubatorn Kreativa Öland startades upp 2017 och vänder sig till personer som bor i Mörbylånga kommun och funderar på att starta eller vill vidareutveckla en verksamhet med kreativ inriktning. Det kan vara något kulturellt, konstnärligt, hantverksmässigt, musikaliskt, matmässigt, grafiskt, eller någon annan kreativ verksamhet.

Inkubatorn finansieras av Mörbylånga kommun och är en del av kommunens kulturstrategi. Inkubatorn drivs tillsammans med Capellagården, Ölands Folkhögskola och Nyföretagarcentrum.

Sidan uppdaterad 28 augusti 2019 Kommentera sidan