Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Summering av succésäsongen för Eketorps borg

Summering av succésäsongen för Eketorps borg

PRESSMEDDELANDEN: När verksamheten för Eketorps borg planerades i mars månad var målsättningen att locka 25 000 besökare. Nu när säsongen ska summeras och den sista aktiviteten för året är avverkad kan vi stolt räkna samman besöksantalet för säsongen 2019 till 38 895 personer, vilket är den bästa noteringen på tio år.

– Det är ett fantastiskt lagarbete inom kommunen som ligger bakom detta och vi är jätteglada över att årets säsong blev så lyckad, säger Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande och får medhåll av Johan Göransson, turistchef på Öland.

– Det är väldigt roligt med de fina siffrorna för Eketorps borg. Borgen har en betydande roll för Ölands besöksnäring och det gläder oss att det gått så bra i år, säger Johan Göransson.

Längre säsong 2020

Säsongen 2019 smygstartade den 10 maj och verksamheten invigdes på nationaldagen den 6 juni. Därefter har borgen varit öppen till och med Ölands Skördefest samt vid den lyckade föreläsningen under Ljus på kultur den 29 oktober.

– Det känns väldigt positivt att det lönat sig att ha öppet lite längre på säsongen, konstaterar Matilda Wärenfalk.

Nästa år kommer Eketorps borg att öppna redan till påsk och ha öppet lika länge på hösten som under 2019.

– Redan nu är planeringen inför 2020 i full gång. Det ska bli skönt att ha hösten och vintern på sig att planera inför nästa säsong, säger Stefan Ahlgren, borgchef.

Närmast väntar möte med fastighetsägaren Statens fastighetsverk innan några planerade nyheter kan avslöjas. Däremot är det klart att taken på museet ska bytas under hösten.

– Årets säsong är ett bevis på att Mörbylånga kommuns målmedvetna engagemang kring Eketorps borg har varit lyckad. Nu när det är klart att kommunen kommer driva vidare borgen även nästa år hoppas vi att ännu fler lockas till att besöka denna unika plats, säger Maria Nordh, fastighetschef vid Statens fastighetsverk.

– Jag ser verkligen fram emot påsken 2020 då vi kan visa upp mycket av det vi planerar att göra, säger Stefan Ahlgren.

Sidan uppdaterad 6 november 2019 Kommentera sidan