Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Stefan Ahlgren blir projektledare för Eketorps borg

Stefan Ahlgren blir projektledare för Eketorps borg

PRESSMEDDELANDE: Den 19 februari meddelade Kalmar läns museum att man skulle säga upp avtalet med Statens fastighetsverk gällande Eketorps borg. Sedan dess har Mörbylånga kommun förhandlat med Statens fastighetsverk om att ta över driften av borgen, med ambitionen att anställa en projektledare.

Kommentera sidan

Din kommentar kommer att skickas till webbredaktionen.

Fält markerade med * måste fyllas i.

1CXS

Nu står det klart att Stefan Ahlgren anställs i den rollen. Stefan kommer närmast från ett uppdrag som destinationsutvecklare vid Ölands kommunalförbund.

– Vi är väldigt glada över den här möjligheten och Mörbylånga kommun har hela tiden velat vara med och utveckla Eketorps borg. Vi ser en stor potential i Eketorp, både som besöksmål, men också som mervärde för kommunens medborgare, säger Ann Willsund, kommundirektör.

Stefan Ahlgren har en gedigen kunskap om Öland, evenemang och turism. – Rekryteringen av Stefan Ahlgren som projektledare känns helt rätt och vi tror att han har de rätta verktygen och egenskaperna för att få i gång arbetet inför säsongen 2019, säger Ann Willsund.

– 2019 blir lite av ett uppstartsår, men i framtiden hoppas jag att vi kommer se ett nära samarbete med olika entreprenörer, konsertarrangörer, föreläsare och inte minst det lokala närings- och föreningslivet i och runt Eketorps borg, säger Stefan Ahlgren.

Sidan uppdaterad 8 mars 2019 Kommentera sidan