Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Stefan Ahlgren anställs som borgchef på Eketorps borg

Stefan Ahlgren anställs som borgchef på Eketorps borg

PRESSMEDDELANDE: Den 19 februari 2019 meddelade Kalmar läns museum att man skulle säga upp avtalet med Statens fastighetsverk gällande Eketorps borg. Sedan dess har Mörbylånga kommun arbetat för att i egen regi hålla borgen öppen även under 2019.

I mars månad anställdes Stefan Ahlgren som projektledare för borgen och sedan ett antal veckor tillbaka har tjänsten som borgchef annonserats ut. Efter en noggrann rekryteringsprocess har Stefan Ahlgren erbjudits tjänsten.

– Det har varit en intensiv period och Stefan har visat goda resultat. Hans kompetens och kunskaper om vår ö är otroligt värdefulla. Jag är väldigt nöjd och stolt över det arbete som Stefan utfört och som nu gör att vi kan erbjuda invånare och besökare en längre säsong, lägre entrépriser, samarbete med borgcafé, en fin borgbutik, ny hemsida och aktiva sociala medier. Dessutom har säsongspersonal rekryterats som känns väldigt kompetent, säger Ann Willsund, kommundirektör.

– Eketorps borg har en stor utvecklingspotential och genom att koppla ihop borgen med flera kommunala verksamheter ska vi göra borgen mer tillgänglig och attraktiv. Eketorps borg är en viktig plats, inte bara för södra Öland, utan för hela regionen, säger Eleonor Rosenqvist, kultur- och fritidschef.

Officiell invigning 6 juni

Eketorps borg slog upp portarna den 11 maj och är under lågsäsong öppet på helgerna. Under högsäsong är borgen öppen dagligen.

Den officiella invigningen sker torsdagen den 6 juni, då kommunen valt att lägga sitt nationaldagsfirande på Eketorps borg.

– Eketorps borg är en fantastisk plats med oändliga möjligheter. Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta arbetet med att utveckla verksamheten i och kring borgen, säger Stefan Ahlgren.

Sidan uppdaterad 22 maj 2019 Kommentera sidan