Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/”Som små berättelser ska varje bild vara” – Irene Trotzig ställer ut på Eketorps borg

PRESSMEDDELANDE 2-28 augusti ställer konstnär Irene Trotzig, som har tillbringat sina somrar på Ölands alvar och utbildats vid bland annat Ölands Folkhögskola, ut sin konst i Eketorps borgs utställningslokal. Varmt välkommen på vernissage den 2 augusti klockan 14.00!

Kommentera sidan

Din kommentar kommer att skickas till webbredaktionen.

Fält markerade med * måste fyllas i.

V8WF

Utställningen pågår 2-28 augusti 2022

Öppettider: 2-14 augusti, måndag-söndag kl. 10-17 samt 16-28 augusti, tisdag-lördag kl. 10-16

Plats: Eketorps borg, utställningslokalen i entrébyggnaden

Pressvisning sker under upphängningen av utställningen den 1 augusti fr.o.m. kl. 14. Vernissage den 2 augusti klockan 14.00. Välkommen!

Om Irene Trotzig

Irene Trotzig föddes 1960 och levde sina första nio år i Villiers-le-Bel, en mindre stad strax norr om Paris. Mot slutet av sextiotalet flyttade familjen till Malmö och sedermera Lund. Alltifrån den tidigaste barndomen har Irene tillbringat sina somrar på Ölands alvar.

Under större delen av åttiotalet genomgick Irene en rad konstutbildningar, bland annat vid Ölands Folkhögskola, Lunnevads Folkhögskola och Kulturama i Stockholm; samt 1984-89 vid Fria målarskolan i Halmstad.

Hon har sedan dess varit professionellt verksam som konstnär och medverkat vid ett stort antal separata såväl som samlingsutställningar i gallerier alltifrån Östersund och Hudiksvall i norr till Limhamns konsthall, Ystads konstmuseum och Tomelilla konsthall i söder.

Kontakt och mer information

Rita Michelsson, konstsamordnare Mörbylånga kommun