Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Skolan agerar efter misstänkt droghantering

Skolan agerar efter misstänkt droghantering

PRESSMEDDELANDE: Just nu samarbetar Socialtjänsten och skolorna i kommunen med polisen för att komma tillrätta med misstänkt droghantering i närheten av skolområdet i Mörbylånga.

Vi uppmanar dig som förälder att vara uppmärksam på tips/information från ditt barn. Du får gärna kontakta skolan, socialtjänsten eller polisen om du har frågor eller vill lämna information.

Följande insatser pågår:

• Polisen har ökat sin närvaro i området.
  • Skansenskolans elevhälsagrupp (kurator, skolsköterska, socialpedagog) och fritidsledarna arbetar med att prata med eleverna och röra sig mycket på och utanför skolområdet. Socialtjänsten kommer också att närvara med personal på och utanför skolområdet.
  • Socialtjänsten arbetar med individärenden för att stötta berörda ungdomar och föräldrar.
  • Socialtjänsten, skolan och polisen bjuder in till informationsmöte för föräldrar som önskar mer information. Inbjudan kommer inom kort.
Sidan uppdaterad 19 september 2018 Kommentera sidan