Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Satsning för minskat digitalt utanförskap fortsätter – ungdomar utbildar seniorer i sommar

PRESSMEDDELANDE: Under tre dagar i april deltog 300 seniorer i utbildningsprojektet Mer digital för att lära sig mer om och inspireras av digitala tjänster. 40 högstadieelever från Skansenskolan delade med sig av sin kunskap till seniorerna.

– Under och efter de här dagarna var det många av de deltagande seniorerna som hörde av sig och berättade hur mycket de uppskattade insatsen. Särskilt uppskattat var det att just ungdomar lärde ut allt de kan om dagens digitala teknik, säger Kim Ahlqvist, kommunikationschef och digital strateg.

I och med det stora intresset från våra kommuninvånare har det arbetats intensivt med att skapa nya insatser för att minska det digitala utanförskapet.

Nu kan vi presentera nästa satsning.

Vardagar vecka 31, 32 och 33 kommer flera högstadieelever sommarjobba på biblioteken i Färjestaden och Mörbylånga. De fortsätter då arbetet med att lära våra seniorer mer om digitala tjänster av alla dess slag.

– För oss är det väldigt viktigt att fortsätta vårt arbete för att skapa ett digitalt innanförskap. När vi ställde frågan till ungdomarna som deltog i april fanns det ett intresse om att fortsätta. Nu har vi tillsammans med biblioteken och andra nyckelpersoner lyckats göra verklighet av detta, säger Kim Ahlqvist.

– Det är viktigt att inte nöja sig. Vi hade 300 seniorer som deltog senast men det finns med all säkerhet många som inte fick plats eller som av annan anledning inte kunde delta. Och så finns det nog de som var med i april men som vill lära sig ännu mer.

Ann Willsund, kommundirektör:

– Det känns värdefullt att vi kan fortsätta stärka våra kommuninvånares möjligheter att öka sin digitala kompetens. Det finns ett stort engagemang hos våra seniorer och vi hoppas att biblioteket och ungdomarna får många besök i sommar. Seniorerna uppmanas att ta med sig sin egen surfplatta, dator, kamera, telefon eller annan digital enhet man vill lära sig mer om.

Sidan uppdaterad 28 juni 2019 Kommentera sidan