Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Samverkan utanför komfortzonen uppmärksammas nationellt

Samverkan utanför komfortzonen uppmärksammas nationellt

PRESSMEDDELANDE: Mörbylånga kommun är tillsammans med Arbetsförmedlingen i Kalmar inbjudna att tala på Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) idékonferenser i Stockholm den 23 och 27 september. Rubriken för konferenserna är ”En välfungerande och inkluderande arbetsmarknad”.

Syftet med konferenserna är att via lärande exempel från lokal nivå visa vad kommunala arbetsmarknadsverksamheter och lokala arbetsförmedlingar gör för att säkerställa god kvalitet och bra resultat i sina insatser.

På årets konferenser lägger man fokus på samverkan och kommunernas framtida roll utifrån de nya förutsättningarna inom arbetsmarknadspolitiken. Här kommer Anna Gustafsson, samordnare för arbetsmarknads- och integrationsenheten i Mörbylånga kommun att tala tillsammans med Linda Ilmrud, sektionschef för Arbetsförmedlingen i Kalmar.

– Vi kommer prata om att samverka utanför komfortzonen där vi vill lyfta vår goda samverkan men också vilka utmaningar vi har gått och går igenom och hur vi försöker att ta oss an dem med ödmjukhet, men framför allt vilja, mod och en gnutta kaxighet, säger Anna Gustafsson.

Träffat företagare tillsammans

Enligt Anna Gustafsson har just Mörbylånga kommun och Arbetsförmedlingen vågat bryta gamla mönster och förts samman, bland annat med hjälp av DUA (Delegationen för unga och nyanlända till arbete), som stöttat med riktade medel men också med sin kunskap om hur man arbetar på andra håll i landet.

– Istället för att arbeta på varsitt håll har vi samverkat i många frågor men framför allt träffat företagarna tillsammans, vilket har varit mycket uppskattat, säger Anna Gustafsson.

Inbjudna till konferensen är förtroendevalda, chefer och arbetsmarknadshandläggare i kommuner och regioner samt chefer och arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, samordningsförbund, fackförbund och andra aktörer på det arbetsmarknadspolitiska området.

Sidan uppdaterad 20 september 2019 Kommentera sidan