Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Så uppmärksammas Earth Hour i Mörbylånga kommun

Så uppmärksammas Earth Hour i Mörbylånga kommun

PRESSMEDDELANDE: Klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald. Det är två ödesfrågor som vi alla behöver ta itu med – annars kan vi inte fortsätta att leva på vår planet! Detta är temat för årets Earth Hour som Mörbylånga kommun åter uppmärksammar.

WWF:s Earth Hour är världens största klimatmanifestation som 2019 arrangeras för trettonde året. Syftet med Earth Hour är att skicka en stark signal till världens beslutsfattare att agera och ta klimathotet och hotet mot den biologiska mångfalden på allvar. Syftet är även att öka medvetenheten om klimatförändringarna och att göra förändringar på lång sikt för att anamma en mer hållbar livsstil.

– Manifestationen Earth Hour är en bra ingång för att diskutera miljö- och klimatfrågor med medborgarna. Min uppfattning är att de flesta gärna vill leva mer miljösmart och då kan enkla vardagstips vara det som påbörjar den stora omställning som vi alla måste medverka till, säger Mörbylånga kommuns miljö- och klimatstrateg Elvira Laneborg.

Aktiviteter under Earth Hour-veckan

Mörbylånga kommun arrangerar flera aktiviteter i samband med Earth Hour.

• Alla skolelever, från förskoleklass till årskurs nio i Mörbylånga kommun, har bjudits in till en tävling om hur kommunen kan bli mer klimatsmart. Tävlingen är öppen till och med den 30 mars.
  • Besökare på Köpstaden kan under fredagseftermiddagen träffa tjänstepersoner från kommunen för att dela miljösmarta tankar och få goda råd. Besökare kan delta i en tävling med sitt personliga miljö- och klimatåtagande. Regionens energirådgivare kommer också finnas tillgänglig. Dessutom kommer ett antal elever från årskurs 4 på Färjestadens skola att finnas på plats för att informera om projektet "På egna ben" samt intervjua besökare om deras resvanor.
  • Gatubelysning i Färjestadens hamn släcks ner under Earth Hour, lördag den 30 mars, mellan klockan 20.30 och 21.30.
Sidan uppdaterad 26 mars 2019 Kommentera sidan