Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Provkör lastbil och lär dig mer om biogas

Provkör lastbil och lär dig mer om biogas

PRESSMEDDELANDE Kom till Guldfågeln Arena i Kalmar torsdagen 12 maj kl 10-12. Här får åkerier och andra veta mer om biogas och lastbilschaufförer får dessutom chans att provköra en lastbil som drivs med biogas. Mörbylånga kommun, som satsar mycket på biogas i sin fordonsflotta och är en av medarrangörerna.

Biogas är ett viktigt drivmedel för att köra så klimatsmart som möjligt. Därför drivs en stor del av Mörbylånga kommuns fordonsflotta med biogas.

Nu vill kommunen öka kunskapen om biogas och att det går utmärkt att köra även riktigt stora lastbilar på biogas och är med och arrangerar Biogas roadshow dit både åkerier och press är inbjudna.

- Vi i Mörbylånga kommun arbetar aktivt med att kommunens fordonsflotta ska drivas så klimatsmart som möjligt och där är biogas ett viktigt drivmedel. Som ett led i vårt klimatarbete vill vi främja länets biogasutveckling och är med och arrangerar det här evenemanget, säger Thérese Lindquist, miljö- och klimatstrateg i Mörbylånga kommun.

Flera av biogasbranschens producenter och distributörer finns på plats tillsammans med återförsäljare av lastbilar. Erfarna biogasåkerier delar med sig av sina erfarenheter och det finns också information om investeringsstöd och vilka fordon som finns tillgängliga.

För den som har rätt körkort och känner sig sugen finns det även möjlighet att provköra biogaslastbilar efter lunch.

Vad?: Få mer information om biogas och provkör en lastbil som drivs av biogas (OBS! Rätt körkort krävs).

Vilka?: Press, biogasbranschens producenter, åkerier och återförsäljare.

Var?: Guldfågeln Arena i Kalmar

När?: Torsdagen den 12 maj kl 10-12.

Arrangörer: Mörbylånga kommun, Energikontor Sydost, Drive LGB, Kalmar kommun och Miljöfordon Sverige.

Välkommen!

För mer information och frågor

Thérese Lindquist
Miljö- och klimatstrateg Mörbylånga kommun