Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Nya 7-9-skolan i Färjestaden beställd idag

Nya 7-9-skolan i Färjestaden beställd idag

PRESSMEDDELANDE: Idag har Mörbylånga kommun lagt en beställning av en ny 7-9-skola i Färjestaden. Detta efter klartecken från högsta förvaltningsrätten.

Upphandlingen av en ny 7-9-skola i Färjestaden har prövats i två instanser och nu har Mörbylånga kommun fått positivt besked från högsta förvaltningsrätten.

Man ger Mörbylånga kommun klartecken att lämna in en beställning till P&E Invest som ska bygga skolan.

– Idag har vi lagt beställningen och det känns skönt att den överklagande processen är över. Nu har vi en tidsplan att förhålla oss till, säger David Idermark, skolchef.

– Det känns väldigt bra att vi nu kan blicka framåt, säger Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande.

Den nya skolan i Färjestaden beräknas stå klar för inflyttning hösten 2021 och kommer att inrymma cirka 360 elever. I skolan ska också utrymme finnas för kulturskolan och fritidsgårdens verksamheter.

Ny idrottshall planeras

I nära anslutning till den nya 7-9-skolan och Färjehallen planeras en ny idrottshall att byggas för att möta de behov som uppstår med uppförandet av en ny skola. Detta ger samtidigt fler möjligheter att möta föreningars önskemål om tider i idrottshallar under kvällar och helger.
Framtida satsningar på Skansenskolan

När det nya högstadiet i Färjestaden står färdigt och redo för inflyttning 2021 ska renovering samt ombyggnation inledas på Skansenskolan i Mörbylånga.

– Vi vill stå redo att börja satsa på Skansenskolan så snart den nya 7-9-skolan i Färjestaden är inflyttningsklar. På Skansenskolan kommer vi att anpassa lokalerna för högstadiet till den grundidé vi har haft i Färjestaden, säger David Idermark.

Sidan uppdaterad 1 juli 2019 Kommentera sidan