Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Ny upphandling av 7-9-skola i Färjestaden

Ny upphandling av 7-9-skola i Färjestaden

Nu har Mörbylånga kommun gjort ett nytt upphandlingsunderlag avseende uppförande av 7-9-skola i Färjestaden. Den första upphandlingen valde kommunen att avbryta. Detta överklagades till förvaltningsrätten som nu har gett kommunen rätt.

Upphandlingen avser uppförande av skolbyggnad som kommunen ska hyra. Hyreskontraktet kommer att löpa under 20 år. Skolan ska vara avsedd för totalt ca 360 elever och planeras öppna till höstterminen 2020.

Anbud ska vara kommunen tillhanda senast den 26 augusti.

Information om skolan

Skolbyggnaden kommer att utgöras av en souterrängbyggnad med totalt tre våningsplan. I souterrängvåningen ska det finnas storkök och matsal, samt utrymme för skolcafeteria, fritidsgård, musikskola, hemkunskap m.fl. funktioner. I våningarna ovanför ska det bli fyra arenorna för undervisning, varav en kreativ arena för slöjd, bild, labbsalar och andra estetiska och kreativa ämnen. Det kommer även finnas utrymme för bibliotek, studieytor och kommunikationer. På samtliga plan ska det finnas funktioner för administrativ personal samt stödfunktioner för eleverna.

Sidan uppdaterad 27 augusti 2018 Kommentera sidan