Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Nu startar satsningen på ett bättre näringslivsklimat
Anna Sara Nilsson, näringslivsutvecklare, och Peter Marklund, näringslivschef

Nu startar satsningen på ett bättre näringslivsklimat

PRESSMEDDELANDE: I flera år har Mörbylångas näringslivsklimat varit rankat lågt, riktigt lågt. Nu är kommunen trött på att vara sämst. "Vi har problem, men problem är till för att lösas. Det är dags att vi kavlar upp ärmarna och gör allt för att vända trenden", säger Peter Marklund, näringslivschef.

Mörbylånga kommun har ett fantastiskt näringsliv – många spännande företag, stora som små, inom många olika branscher.

- Vi ser att företagen i kommunen har potential och att Mörbylånga är en unik plats med förutsättningar för att lyckas betydligt bättre. Men, vi vet också att företagare inte är helt nöjda med oss. Nu ber vi därför om deras hjälp för att kunna bli bättre, för det är företagen som vet vad som inte fungerar, säger Peter Marklund.

Under hösten startar kommunen därför en företagsresa, mot ett bättre näringslivsklimat. En resa man hoppas göra tillsammans med företagarna i kommunen.

- Det arbetet startar nu och kommer fortgå under en längre tid. Vi vill gå till botten med vad som inte fungerar, ta tag i problemen och hitta lösningar som gör livet som företagare enklare och smidigare i vår kommun, säger Peter Marklund.

Den 6-7 oktober kommer politiker och tjänstepersoner därför ge sig ut till företag för att verkligen lägga örat mot marken. Förhoppningen är att företagen själva bjuder in kommunen för ett besök och samtal.

- Vi vill lyssna, se och lära oss om företagens verksamhet och behov, deras utmaningar och inte minst deras erfarenheter av att ha kontakt med oss. Allt för att kunna bli bättre på att hjälpa till och göra Mörbylånga till en bättre plats att driva företag på, säger Anna Sara Nilsson, näringslivsutvecklare.

Kontakt

Anna Sara Nilsson, näringslivsutvecklare
Telnr: 0485- 472 33
Email: annasara.nilsson@morbylanga.se

På bild: Anna Sara Nilsson, näringslivsutvecklare, och Peter Marklund, näringslivschef.

Sidan uppdaterad 16 september 2021 Kommentera sidan