Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun tar ställning för allas rätt att funka olika

Mörbylånga kommun tar ställning för allas rätt att funka olika

Till och med söndag pågår Musikhjälpen och årets tema är "Alla har rätt att funka olika". Det ställer sig nu Mörbylånga kommun bakom.

Mellan den 10-16 december pågår Musikhjälpen som varje år får organisationer, föreningar, kommuner, näringsliv och privatpersoner att engagera sig. Från en glasbur, i år uppställd i Lund, sänder Sveriges Radio P3 direkt dygnet runt för att uppmärksamma undanskymd humanitär katastrof.

I år genomförs Musikhjälpen med temat "Alla har rätt att funka olika".

Detta ställer sig nu Mörbylånga kommun bakom och uppmanar därför såväl medarbetare som medborgare och näringsliv att kraftsamla och bidra.

– Alla kan inte göra allt, men alla kan oftast göra något. Här tror vi mycket på många bäckar små och kan vi vara med och stötta arbetet för att alla ska ha rätt att funka olika vill vi göra det, säger Kim Ahlqvist, kommunikationschef.

– Det finns så mycket orättvisor och vi vill vara med och bekämpa dem, säger Kim Ahlqvist.

En bössa med namnet "Mörbylånga kommun för allas rätt att funka olika" har nu skapats på musikhjälpens hemsida.

– För oss är det självklart att alla har rätt att funka olika. Vill man och kan man bidra så skapar vi en plats för de som bor och verkar i vår kommun att göra det. Det går helt i linje med vår värdegrund, säger Ann Willsund, kommundirektör.

Klicka här för att komma till Mörbylånga kommuns bössa hos Musikhjälpen.

Sidan uppdaterad 11 december 2018 Kommentera sidan