Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun tar över driften av Eketorps borg

Mörbylånga kommun tar över driften av Eketorps borg

PRESSMEDDELANDE: Kalmar läns museum har beslutat att säga upp avtalet med Statens fastighetsverk rörande Eketorps borg i Mörbylånga kommun.

Med anledning av detta kommer Mörbylånga kommun att förhandla med Statens fastighetsverk om hur man ska ta över driften av borgen och säkerställa att den hålls öppen under sommaren 2019.

- Vi ser stora möjligheter med att ha borgen i kommunal regi. Vi har varit delaktiga i den utvecklingsplan som tagits fram under det senaste året och den ska vi fortsätta arbeta efter, säger Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande.

Mörbylånga kommun vill utveckla verksamheten långsiktigt och kommer inom kort att anställa en projektledare som kan utreda vad som krävs för att borgen ska hållas öppen under kommande säsong.

- Verksamheten på Eketorps borg ska vara kvar och vi kommer inom kort att träffa Statens fastighetsverk för att se hur vi kommer vidare i den här processen. För oss är det enda alternativet att ha borgen i drift under sommaren, säger Ann Willsund, kommundirektör.

Under 2018 hade Eketorps borg öppet 64 dagar och under denna tid hade man 25 000 besökare.

Sidan uppdaterad 19 februari 2019 Kommentera sidan