Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun tar fram mobilapplikation

Mörbylånga kommun tar fram mobilapplikation

PRESSMEDDELANDE: Under våren 2019 kommer Mörbylånga kommun att lansera en mobilapplikation där kommuninvånare, företagare och besökare på ett enkelt sätt ska kunna ta del av den kommunala servicen.

– Vi vill göra det enklare att ta del av allt som kommunen erbjuder samtidigt som vi försöker vara innovativa och erbjuda medborgarna sådant som inte funnits tidigare, säger Kim Ahlqvist, kommunikationschef.

I mobilapplikationen kommer användaren kunna ta del av nyheter från kommunen, evenemang, kartor, väderprognoser, kris- och driftinformation, boka sporthallar samt få information kring badtemperaturerna vid flera badplatser i kommunen.

– Man kommer även kunna följa trafiken på Ölandsbron, dels genom bilder men också genom att se hur mycket trafik som befinner sig på bron. Om trafiken står stilla ska man som användare i framtiden kunna få en pushnotis om detta, direkt till sin mobiltelefon, säger Kim Ahlqvist. En "kontakta oss-funktion" samt en karta över världsarvet, där man kan få information om platsen där man befinner sig, kommer finnas med.

– För att nämna ytterligare några funktioner kommer man enkelt kunna navigera mellan och se ställplatser, gästhamnar, laddstolpar och offentliga toaletter, säger Kim Ahlqvist.

Varför är det viktigt med en app för kommunmedlemmarna?

– Vi vill ligga i framkant och erbjuda mycket god digital service och information. Det är 2019 och vi måste hänga med i den snabba utvecklingen som sker samtidigt som medborgarna ställer högre krav på oss som kommun.

Mörbylånga kommun tar gärna emot önskemål om funktioner i appen från medborgare, näringsliv och besökare.

Sidan uppdaterad 24 januari 2019 Kommentera sidan