Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun rekryterar till resursgrupp under Totalförsvar Öland

Mörbylånga kommun rekryterar till resursgrupp under Totalförsvar Öland

PRESSMEDDELANDE Rekrytering är temat för Totalförsvar Öland 2022. Mörbylånga kommun kommer vara på plats i Stora Rör den 1 oktober för att informera om rekryteringen av en frivillig resursgrupp i kommunen, FRG Mörbylånga.

Om något allvarligt händer i vår kommun förväntas du som är frisk ha en förmåga att klara dig själv och de dina. Det för att kommunen ska prioritera att hjälpa de mest behövande. Då kanske inte heller kommunens personalresurser räcker till, därför finns Frivilliga Resursgruppen, FRG.

– Att vara medlem i kommunens FRG kan till exempel handla om att bemanna en trygghetspunkt för att äldre och utsatta ska kunna få hjälp med värme, ett mål mat och information säger Camilla Thure, beredskapssamordnare i Mörbylånga kommun.
Den som blir medlem i Frivilliga Resursgruppen i Mörbylånga får gå en grundutbildning som slutar med en övning.

I utbildningen ingår bland annat svenska krishanteringssystemet, ledning och samverkan i Krissamverkan Kalmar län, slutsatserna i kommunens risk- och sårbarhetsanalys, kriskommunikation, första hjälpen och HLR, livsmedelshantering samt brandkunskap.

– FRG Mörbylånga bygger på ett avtal mellan Mörbylånga kommun och Civilförsvarsförbundet. Resursgruppens sammansättning och kompetens ska motsvara Mörbylånga kommuns tänkbara behov under en samhällsstörning, säger Camilla Thure.

Medlemmar i Frivilliga Resursgruppen tillhör det civila försvaret. Skyldigheten att tjänstgöra inträder när regeringen beslutar om höjd beredskap och allmän tjänsteplikt.

– Vill du veta mer om FRG Mörbylånga? I så fall är du varmt välkommen till oss på Totalförsvar Öland eller till något av våra informationsmöten som kommer vara nu i oktober, säger Camilla Thure.

Kontakt och mer information

Camilla Thure, beredskapssamordnare i Mörbylånga kommun
0485-473 66 eller camilla.thure@morbylanga.se

Här kan du läsa mer om FRG Mörbylånga

Här kan du läsa mer om Frivilliga Resursgruppen

Sidan uppdaterad 28 september 2022 Kommentera sidan