Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun och Statens fastighetsverk överens om Eketorps borg

Mörbylånga kommun och Statens fastighetsverk överens om Eketorps borg

PRESSMEDDELANDE: Sedan Kalmar läns museum meddelade att man inte längre ville stå för driften i Eketorps borg har Mörbylånga kommun och Statens fastighetsverk fört samtal med varandra.

Kommentera sidan

Din kommentar kommer att skickas till webbredaktionen.

Fält markerade med * måste fyllas i.

ARWK

På torsdagsförmiddagen träffades Statens fastighetsverk och Mörbylånga kommun för att förhandla ett framtida nyttjanderättsavtal. Detta resulterade i att parterna kunde enas muntligt om att kommunen tar över driften från och med 1 april 2019.

- Det här är en verksamhet vi ska vårda och utveckla i samverkan med såväl näringsliv som medborgare. Vi är glada över att vi har hittat en lösning som innebär att Eketorps borg kommer att vara öppen under säsongen 2019, säger Ann Willsund, kommundirektör.

Statens fastighetsverks fastighetschef Maria Nordh:

- Vi ser med tillförsikt fram emot att få utveckla Eketorps borg tillsammans med kommunen. Vi är två engagerade parter och med de förutsättningar och potential som finns kommer detta att bli bra.

Planeringen inför sommaren pågår och nästa vecka påbörjar projektledaren Stefan Ahlgren sitt arbete med Eketorps borg.

- Eketorps borg är en pärla på Ölands stora alvar mitt i världsarvet. Nu är vi igång, säger Ann Willsund

Sidan uppdaterad 14 mars 2019 Kommentera sidan