Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun och Bee Charging Solutions inleder partnerskap om elbilsladdning

PRESSMEDDELANDE: Mörbylånga kommun har som mål att bli en fossilbränslefri kommun 2025. En viktig del i att uppnå detta mål är att ställa om kommunens egen fordonsflotta. Sedan 2017 rullar därför 25 stycken elbilar i kommunens verksamheter.

För ökad trygghet för personalen inleder nu kommunen ett samarbete med Bee Charging Solutions kring support och service av stolparna.

– Vi är glada över Mörbylånga kommuns förtroende och att vi får möjlighet att utöka laddnätverket på Öland med nya laddpunkter. Det är ett steg i vår ambition om att erbjuda det mest relevanta laddnätverket som ett led i att driva omställningen till e-mobilitet, säger Fredrik Nordin, CEO på Bee Charging Solutions.

Förutom laddstationer för internt bruk har Mörbylånga kommun även satt upp tre publika laddstolpar med sammanlagt sex stycken laddpunkter. Dessa finns vid torget och utanför kommunhuset i Mörbylånga samt vid kaféet vid väg 136 i Södra Möckleby. Dessa stolpar ingår också i avtalet med Bee Charging Solutions. Från den 15 april 2019 kommer Bee Charging Solutions betallösning att finnas på de publika stolparna.

– Jag är glad att vi har inlett det här samarbetet. Det är bra för vår personal att känna den trygghet som det innebär att ha dygnet-runt-support till laddstolparna. Det blir också lättare för besökare som kommer hit med sina elbilar att de redan på vägen hit kan se var de publika laddstolparna finns och om de är lediga, säger Anna-Kajsa Arnesson (C), kommunstyrelsens vice ordförande.

Sidan uppdaterad 15 april 2019 Kommentera sidan