Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun mötte Cementa och flera andra aktörer

Mörbylånga kommun mötte Cementa och flera andra aktörer

PRESSMEDDELANDE: Mörbylånga kommun hade bjudit in Cementas ledning och fackliga representanter, regionförbundet samt länsstyrelsen för ett möte.

Med anledning av Cementas besked om en eventuell avveckling av fabriken i Degerhamn möttes idag flera aktörer på kommunhuset i Mörbylånga.

– Det vi kan konstatera nu är att vi haft viktiga samtal idag. Vi känner en transparens från Cementa som själva betonar att något beslut ännu inte fattats utan att man vill invänta MBL-förhandlingar, säger kommunstyrelsens ordförande Henrik Yngvesson (M).

– Det var ett bra första möte och det tyckte alla aktörer som var här idag. Cementas ledning vill samarbeta både med oss i kommunen och med andra aktörer. Samtidigt kan inte vi sitta still och invänta ett besked, fortsätter Henrik Yngvesson.

Därför kommer Mörbylånga kommun nu att inleda arbetet med att sätta samman en arbetsgrupp för att kraftsamla på södra Öland. Arbetsgruppen kommer bland annat bestå av personer från kommunen, näringsliv, bygden och Cementa.

– Det är viktigt att ta tillvara på de goda idéer och samtidigt titta på hur vi kan mildra konsekvenserna av vad en nedläggning kan innebär, säger Matilda Wärenfalk (S), tillträdande kommunstyrelseordförande.

Henrik Yngvesson igen:
– Fabriken är av oerhört stor vikt för oss. Vi kommer fortsätta att arbeta för att en nedläggning inte blir aktuell.

Sidan uppdaterad 24 oktober 2018 Kommentera sidan