Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun möter medborgarna i direktsändning

Mörbylånga kommun möter medborgarna i direktsändning

PRESSMEDDELANDE: Mörbylånga kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och försöker undvika större folksamlingar, konferenser eller andra typer av fysiska kontakter och möten.

Med anledning av coronaviruset kommer vi att genomföra ett informationsmöte i form av direktsändning på Facebook som är det sociala mediet där vi har flest följare och således kan nå flest medborgare.

Under sändningen kommer kommunen också att besvara frågor som inkommer som kommentarer. Det finns alltså tillfälle för kommunens medborgare att få svar på de olika frågeställningarna som finns i samhället.

– Vi har den digitala tekniken som krävs för att genomföra detta och vet om att det finns frågor som våra invånare vill ha svar på. Dels kommer vi att besvara frågor som vi redan fått till oss men också frågor som kommer under sändningen. Detta är ett nytt sätt att möta våra medborgare och vi hoppas och tror att detta ska vara uppskattat, säger Kim Ahlqvist, kommunikationschef.

Sändningen startar klockan 15.00 torsdagen den 26 mars på Mörbylånga kommuns Facebooksida. Kim Ahlqvist, kommunikationschef, leder samtalet och kommer ställa frågor till Ann Willsund, kommundirektör, David Idermark, skolchef, Peter Marklund, näringslivschef och Ann-Katrin Ståhl, socialchef.

– I ett normalläge hade vi bjudit in till dialogmöte i någon av våra egna lokaler. Men med de restriktioner som råder så får vi lov att hitta andra vägar för att kommunicera med allmänheten. Att direktsända och kunna ha dialogen med våra medborgare genom sociala medier är ett sätt för oss att komma närmre de som bor i vår kommun. Vi försöker vara innovativa och vill nå ut med informationen till så många som möjligt, säger Ann Willsund, kommundirektör.

Sidan uppdaterad 25 mars 2020 Kommentera sidan