Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun klättrar på skolranking

Mörbylånga kommun klättrar på skolranking

PRESSMEDDELANDE: I Föräldraalliansen Sveriges kommunala grundskoleindex som presenterades på onsdagen har Mörbylånga kommun klättrat åtta placeringar sedan förra året – från 85:e till 77:e plats.

Rankingen består av ett kvalitetsindex som utgår från ett föräldraperspektiv. Fyra kvalitetsområden beräknas och läggs samman till ett sammanlagt kvalitetsindex för grundskolan i respektive kommun. De fyra kvalitetsområdena som används är måluppfyllelse, pedagogisk personal, hälso- och studiefrämjande resurser och fritidshemmen.

– Förbättringen beror framför allt på förbättrade resultat och ett ökat meritvärde i årskurs 9. I och med våra sparkrav så uppvägs den minskade ekonomin av resultatet. Per satsad krona har vi ett bra resultat, säger David Idermark, verksamhetsområdeschef för barn och ungdom i Mörbylånga kommun.

Föräldraalliansen Sveriges kommunala grundskoleindex har funnits sedan 2006 – och i det långsiktiga perspektivet placerar sig Mörbylånga kommun på åttonde plats av Sveriges 290 kommuner.

– Det är positivt att vi håller oss på en stabil och bra nivå över tid, menar David Idermark.

Sidan uppdaterad 31 oktober 2018 Kommentera sidan