Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun inrättar ny servicetjänst för inköp till personer i riskgrupper

PRESSMEDDELANDE: Mörbylånga kommun kan tillsammans med flera livsmedelsbutiker och frivilligorganisationer presentera en ny servicetjänst för inköp av varor.

Detta är ett initiativ där du som bor i Mörbylånga kommun och tillhör en riskgrupp för covid-19 och inte har möjlighet att få stöd med inköp av varor av vänner eller bekanta, kan få hjälp. En riskgrupp tillhör du enligt Folkhälsomyndigheten om du är över 70 år, har en hjärtsjukdom, lungsjukdom, kraftigt nedsatt immunförsvar eller dylikt.

Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer ska de personer som tillhör en av riskgrupperna försöka undvika platser med många människor. Exempelvis butiker, kollektivtrafik och apotek.

– Alla helgfria vardagar mellan klockan 08.00-16.00 har personer som tillhör en riskgrupp möjlighet att kontakta Mörbylånga kommun för att beställa hjälp med inköp av varor i livsmedelsbutiker. Det känns jättebra att kunna erbjuda den här servicen till våra medborgare som vi tror kommer göra skillnad för många där ute i byarna, säger Kim Ahlqvist, kommunikationschef.

Flera livsmedelsbutiker i Mörbylånga kommun har anslutit sig till tjänsten liksom föreningar och frivilligorganisationer.

– Responsen kring det här initiativet har varit väldigt bra och vi är glada över de frivilligorganisationer och föreningar som valt att ansluta sig. Vi vill gärna ha in fler aktörer i detta. Är din organisation eller förening intresserad av att vara med och hjälpa till går det bra att ringa 0485-477 00 eller skicka ett e-postmeddelande till servicecenter@morbylanga.se, säger Matheus Tholin, natur- och fritidsutvecklare.

– Våra samhällsvägledare kommer agera i en koordinerande roll i den här tjänsten och vi är glada över deras flexibilitet och goda serviceanda, säger Kim Ahlqvist.

Så här nyttjar du tjänsten

För att beställa varor genom Mörbylånga kommuns servicetjänst ska man ringa till telefonnummer 0485-477 00 mellan klockan 08.00-16.00 under helgfria vardagar. Vår kapacitet är begränsad, och leverans kan inte garanteras samma dag. Men vi bemöter behoven efter bästa förmåga.

I dagsläget är följande butiker kopplade till tjänsten:

ICA Nära Grönhögen
ICA Nära Mörbylånga
ICA Supermarket Almérs
ICA Kvantum Färjestaden

Föreningar och frivilligorganisationer:

BK Fåken
FBC Kalmarsund
Färjestadens GOIF
Hulterstad AIK
Mörbylånga GOIF
Runsten-Möckleby IF
SSG IF
Glömminge-Algutsrums IF
Degerhamns IF
Södra Möckleby sockenförening
Svenska kyrkan Södra Öland
Arbetsmarknadsenheten, Mörbylånga kommun

Vill din förening hjälpa till:

Kontakta servicecenter@morbylanga.se

Erbjuder din butik hemleverans?

Kontakta servicecenter@morbylanga.se

Sidan uppdaterad 8 april 2020 Kommentera sidan