Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun hissar regnbågsflaggan

Mörbylånga kommun hissar regnbågsflaggan

PRESSMEDDELANDE: Mörbylånga kommun kommer under Kalmarsund Pride, som pågår mellan 2-7 september, ha regnbågsflaggan hissad utanför kommunhuset i Mörbylånga.

Flaggan hissades på måndagseftermiddagen av Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande, som vill se fler flaggor i regnbågsfärger runt om i Mörbylånga kommun.

– Arbetet med HBTQ-frågor får inte reduceras till ett jippo som uppmärksammas en gång om året. Pride-veckan är en bra början, men jag vill att dessa frågor ska finnas i vårt medvetande 365 dagar om året. Därför kommer också regnbågsflaggan att dyka upp på flaggstänger runt om i kommunen under hela året, säger Matilda Wärenfalk.

Att hissa regnbågsflaggan är också ett ställningstagande mot det motstånd som har vuxit sig starkare ute i världen, där HBTQ-personer utsätts för hat, hot, misshandel och till och med dödsstraff.

– Det handlar i grunden om alla människors lika värde, men också om allas rätt att älska den de vill och allas rätt att välja att leva sitt liv så som passar just dem, säger Matilda Wärenfalk.

På lördag den 7 september kommer Mörbylånga kommun att gå med i prideparaden i Kalmar dit alla är välkomna att ansluta.

Sidan uppdaterad 2 september 2019 Kommentera sidan