Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun har lägst arbetslöshet i Kalmar län

Mörbylånga kommun har lägst arbetslöshet i Kalmar län

PRESSMEDDELANDE: Arbetsmarknads- och integrationsenheten har under en längre tid arbetat målinriktat med att coacha, vägleda och matcha individer som står en bit utanför arbetsmarknaden.

I Arbetsförmedlingens färska månadsstatistik för Kalmar län kan man konstatera att det gedigna arbetet gett mycket goda resultat.

I juli månad var Mörbylånga kommun nere på 3,5 procent öppet arbetslösa. Med den noteringen har man lägst andel arbetslösa i Kalmar län. Den näst bästa kommunen i länet ligger på 5,2 procent. Sett över hela rikets 290 kommuner ligger Mörbylånga bland de 20 kommuner med lägst arbetslöshet.

– Vi är mycket nöjda. Sammantaget är det fina siffror inom alla grupper. Ser vi till gruppen utrikesfödda har merparten lyckats hitta sysselsättning, detta trots att många av de som kom mellan 2015-2017, nu har gått ur etableringsfasen, säger Anna Gustafsson, samordnare på arbetsmarknads- och integrationsenheten.

När det gäller matchningen har kommunen mottagit synpunkter från företagarna som är mycket nöjda med det som kommunen har att erbjuda och de individer som får hjälp att bli matchade med dem.

– Vi blir företagarens och individens förlängda arm och stöttar dem i sina processer och kommunikationer. Vi ger oss inte och kommer fortsatt att samverka med Arbetsförmedlingen för att vara det goda komplement vi är idag, säger Andreas Landtreter, matchningsansvarig i Mörbylånga kommun.

För mer information - kolla gärna in Kompetensförsörjning Mörbylånga kommun på Facebook.

Sidan uppdaterad 23 augusti 2019 Kommentera sidan