Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun gör flera demenssatsningar 2020

Mörbylånga kommun gör flera demenssatsningar 2020

PRESSMEDDELANDE: Det är med glädje som Mörbylånga kommun kan meddela att man erhållit de medel som söktes från omställningsfonden.

Det innebär att kommunen har möjlighet att satsa ytterligare på demensomsorgen under nästa år.

– Medlen kommer att gå till en utbildande föreläsning för alla medarbetare inom äldreomsorgen. Vi kommer också satsa på att få våra demensenheter stjärnmärkta enligt demenscentrums utbildningsmodell där vi utbildar 14 undersköterskor till handledare, säger Ann-Katrin Ståhl, socialchef.

Dessutom kommer man skapa spetskompetenser inom kommunens demensomsorg då en undersköterska ska utbildas till Silviasyster och en sjuksköterska ska utbildas till Silviasjuksköterska.

Sidan uppdaterad 13 november 2019 Kommentera sidan