Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun förvärvar Haga Park

Mörbylånga kommun förvärvar Haga Park

PRESSMEDDELANDE: Mörbylånga kommun har för avsikt att köpa strategisk mark i form av stranden Haga Park mellan Mörbylånga och Färjestaden. Det är en yta om fem hektar och prislappen är satt till 1 550 000 kronor.

Ärendet har förberetts av kommunstyrelsens presidium och det finns en gemensam uppfattning om att detta är en bra satsning för kommunen.

– Haga Park är en av kommunens pärlor med ett fantastiskt läge. En långgrund och barnvänlig strand med en fin miljö och dessutom finns det en lång tradition med just den här badplatsen, säger Anna-Kajsa Arnesson (C), kommunstyrelsens förste vice ordförande.

Ökad efterfrågan

I coronapandemins spår finns det en ökad efterfrågan på tillgång till natur- och friluftsliv. Därför avser Mörbylånga kommun att satsa på badplatserna runt om i kommunen och förvärvet av Haga Park är ett tydligt konkret exempel på detta.

– Det finns en stor efterfrågan från allmänheten om att nyttja stranden och genom ett köp säkrar vi tillgången till badplatsen och området för såväl våra medborgare som besökare, säger Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande.

Strategiskt läge

Det strategiska läget mellan orterna Mörbylånga och Färjestaden är ett sätt att bygga broar och knyta orterna närmare varandra.

– Vi skaffar oss också en rådighet att genomföra nödvändiga renoveringar av badplatsens serviceinrättningar, säger Henrik Yngvesson (M), kommunstyrelsens andre vice ordförande.

Ärendet ska upp till kommunstyrelsen för beslut och är ett strategiskt markköp, vilket det finns avsatta medel för.

Sidan uppdaterad 2 mars 2021 Kommentera sidan