Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun erbjuder slåtter till lantbrukare

Mörbylånga kommun erbjuder slåtter till lantbrukare

PRESSMEDDELANDE: På grund av fjolårets värme och torka slutade gräset och betena att växa och det var svårt för många lantbrukare att få tag på foder till sina djur. Då erbjöd Mörbylånga kommun vissa områden för slåtter. Det kommer man att göra även i år.

– Många lantbrukare hade det extremt tufft förra året och det är långt ifrån säkerställt att årets skörd kommer bli bättre. Därför känns det väldigt bra att kunna erbjuda lantbrukare den här chansen, säger Anders Hedlund, arbetsledare i Mörbylånga kommun.

Områdena finns i Runsbäck, Mörbylånga och Färjestaden. Vid intresse vill vi att man hör av sig till kommunen för mer information. Det är först till kvarn som gäller.

Sidan uppdaterad 20 juni 2019 Kommentera sidan