Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommun agerar efter Cementas besked om eventuell avveckling

Mörbylånga kommun agerar efter Cementas besked om eventuell avveckling

PRESSMEDDELANDE: Med anledning av Cementas besked, tisdagen den 16 oktober, om en eventuell avveckling av industrin i Degerhamn, med 75 arbetstillfällen, har kommunen vidtagit en rad åtgärder.

– Först och främst har vi för avsikt att samla samtliga aktörer under nästa vecka. Det handlar om regionförbundet, länsstyrelsen, kommunen och Cementa. Vi kommer göra allt vi kan för att avvecklingen inte ska bli av och göra det vi kan för att motverka de negativa konsekvenserna som en avveckling skulle innebära, säger kommunstyrelsens ordförande Henrik Yngvesson (M).

Kommunen arbetar för en levande landsbygd med arbetstillfällen på södra Öland och beklagar tisdagens besked. Mörbylånga kommun har tagit kontakt med Cementas fabrikschef. Parterna kommer inom kort att träffas.

– Beskedet påverkar kommunen och södra Öland och nu är det viktigt att vi från kommunen gör det vi kan för att hantera det på bästa sätt. Vi kommer att kontakta Näringsdepartementet eftersom det här är ett internationellt företag som förstås är av intresse även på nationell nivå, säger Matilda Wärenfalk (S), tillträdande kommunstyrelseordförande.

Sidan uppdaterad 16 oktober 2018 Kommentera sidan