Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Lions Färjestaden skänker presentkort hos den lokala matvarubutiken

Lions Färjestaden skänker presentkort hos den lokala matvarubutiken

PRESSMEDDELANDE Mörbylånga kommun har nåtts av det glädjande beskedet att Lions Färjestaden vill vara med och bidra till de anvisade skyddsbehövande som kommer till Mörbylånga kommun.

Kommentera sidan

Din kommentar kommer att skickas till webbredaktionen.

Fält markerade med * måste fyllas i.

M7AM

Sedan en vecka tillbaka bor det 24 skyddsbehövande Ukrainare på boendet Älvan i Mörbylånga. Många frivilliga har hjälpt till att iordningställa boendet och flera frivilligorganisationer ställer upp med att skänka kläder och andra förnödenheter. Det största behovet just nu är pengar till mat och basvaror. Därför har nu Lions Färjestaden beslutat om att skänka totalt 20 000 kr till 50 presentkort hos den lokala matvarubutiken.

- Ersättningen från staten räcker inte långt så detta blir ett mycket välkommet tillskott för dem, säger kommunens flyktingsamordnare Anna Gustafsson.

Presentkorten kommer mycket väl till pass för de som nu har blivit placerade i Mörbylånga kommun på Älvan men också till några fler som framöver kommer att anvisas Mörbylånga kommun och är i samma sits.

- Lions har tidigare skänkt 70 000 kr till förnödenheter som skickats vidare till Ukraina. Nu gör vi en direkt insats på plats vilket känns mycket bra, säger Presidenten för Lions Färjestaden, Jan Svensson.

Jan förklarar vidare att:
- Lions står för humanitet och våra insatser skall stödja och hjälpa människor. Jag blir mycket berörd när jag förstår deras behov och det känns bra att vi kan hjälpa dem så de kan klara vardagen lite bättre.

Mörbylånga kommun och Lions Färjestaden, tillsammans med flera andra frivilligorganisationer, föreningar och näringsliv kommer fortsatt att samverka för de skyddsbehövande från Ukrainas bästa i Mörbylånga kommun.

Kontakt och mer information

Mörbylånga kommun Anna Gustafsson, Flyktingsamordnare
0485-472 26 eller Anna.Gustafsson@morbylanga.se

Lions Färjestaden Jan Svensson, President 070-383 13 20