Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Ledningsgruppen möter medborgarna på Ölands köpstad

Ledningsgruppen möter medborgarna på Ölands köpstad

PRESSMEDDELANDE: Mörbylånga kommun jobbar ständigt för att bli mer tillgängliga för medborgarna. Nu tar man ett nytt grepp för att öka just detta. Onsdagen den 12 september kommer hela ledningsgruppen att finnas på plats på Ölands köpstad för att möta kommuninvånarna.

Initiativet är sprunget ur förra årets medborgarundersökning som SCB genomförde, där de tillfrågade medborgarna ansåg att bemötandet, tillgängligheten och påverkan till beslut, var stora förbättringsområden hos kommunen.

Sedan dess har Mörbylånga kommun arbetat med att förbättra just detta - och har bland annat sett till att utöka öppettiderna på bygglovsavdelningen samt antagit en ny servicepolicy. Onsdagen den 12 september, från klockan 16.00, kommer hela ledningsgruppen till "torget" på Ölands köpstad i Färjestaden för att besvara medborgarnas frågor och ta in synpunkter och idéer.

– Det här är ett sätt för oss att träffa och lyssna på medborgarna och ta till oss synpunkter. Vad som fungerar bra och vad som kan bli bättre. Samtidigt är det ett utmärkt tillfälle för kommunen att sätta fingret i luften och känna efter hur det är att leva i Mörbylånga kommun. Jag är övertygad om att det finns mängder med goda idéer där ute, säger Ann Willsund, kommundirektör.

Liknande initiativ kommer arrangeras kontinuerligt framöver och i oktober är det dags för ledningsgruppen att möta invånarna även i Mörbylånga.

– Vi strävar efter att finnas på plats där vi kan möta människor i olika sammanhang - och jag tror att det är viktigt att våga föra dialog innan beslut är fattade, säger Ann Willsund.

Ledningsgruppen bjuder på kaffe och kaka.

Sidan uppdaterad 10 september 2018 Kommentera sidan