Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Låna en el-cykel på biblioteket

Låna en el-cykel på biblioteket

PRESSMEDDELANDE: Nu lanserar Mörbylånga kommun en låne-el-cykel på biblioteket i Färjestaden. Den är till för alla som vill testa hur det är att ha en el-cykel för en dag eller två och upptäcka hur smidigt det är att cykla – även i motvind.

– Att cykla är miljösmart, hälsosamt och praktiskt, man kommer snabbt från sin startpunkt till slutdestinationen och ända fram till dörren. Att låta bilen stå och istället välja cykel är därför ett riktigt bra sätt att minska sin klimatpåverkan. säger Elvira Laneborg, miljö- och klimatstrateg.

El-cykeln som finns till utlåning har sju växlar, en toppfart på 25 km i timmen och en maximal räckvidd på 70 km. Cykeln kan lånas upp till tre dagar och är tillgänglig för alla som är över 18 år och har lånekort i Mörbylånga kommun. Dispositionsavgiften på 300 kronor återlämnas när el-cykeln lämnas tillbaka.

– Biblioteket är en öppen plats som många människor söker sig till och det känns bra att kunna erbjuda medborgarna ett lättillgängligt sätt att bekanta sig med en el-cykel. När man väl provat att cykla på en el-cykel kanske man gör slag i saken och skaffar sig en mer permanent cykel, genom att hyra eller köpa en egen, säger Lars Strandbo, bibliotekarie.

El-cykeln är ett led i kommunens arbete att nå en fossilbränslefri kommun 2025, ett mål som både handlar om att ställa om kommunens egen verksamhet och om att uppmuntra medborgare och företag i kommunens att minska sin klimatpåverkan.

Mer information om låne-el-cykeln hittar du här.

Sidan uppdaterad 28 november 2018 Kommentera sidan