Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Kommunen stödjer öländska lantbrukare – ökar inköpen av nötkött

Kommunen stödjer öländska lantbrukare – ökar inköpen av nötkött

PRESSMEDDELANDE: Genom att öka inköpen av nötkött gör Mörbylånga kommun en satsning på att stödja det öländska lantbruket.

Till följd av sommarens långa torka har många lantbrukare tvingats slakta sina djur i förtid.

– Egentligen förändrar vi inte så att mängden kötträtter påverkas, utan vi köper in mer nötkött där det tidigare varit mer blandfärs. Vi gör det för att kunna bidra med det vi kan för att stötta och ge våra lantbrukare lite mer lugn och ro, säger Johan Miedl, kostchef i Mörbylånga kommun.

Hjälpinsatsen är redan påbörjad och har pågått under september månad.

– Vi kommer kanske att byta ut någon rätt här och där. Det känns bra att göra en insats för det svenska lantbruket som är så viktigt för oss, säger Johan Miedl.

Sidan uppdaterad 28 september 2018 Kommentera sidan