Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Kalmar kommuns bygglovschef kör över bron till Mörbylånga kommun

Kalmar kommuns bygglovschef kör över bron till Mörbylånga kommun

PRESSMEDDELANDE: I maj får Mörbylånga kommun ny bygglovschef. Det är Mikael Kaiser, nuvarande bygglovschef i Kalmar kommun, som ser fram emot att köra över bron. Med sin stora erfarenhet, både inom området och som ledare, kommer Mikael Kaiser bidra till fortsatt utveckling av expansiva Mörbylånga kommun.

I höstas berättade Marie-Christine Svensson, Mörbylångas bygglovschef som varit i kommunen sedan 2007, att hon ämnade gå i pension i februari. De senaste månaderna har kommunens samhällsbyggnadskontor letat intensivt efter en värdig efterträdare.

Nu kan alla pusta ut. Den första maj byter Kalmar kommuns nuvarande bygglovschef Mikael Kaiser kommun och blir bygglovschef i Mörbylånga kommun.

– Jag ser verkligen fram emot att Mikael Kaiser kommer i maj och vill vara med och fortsätta utvecklingen av Mörbylånga kommun. Hans erfarenhet inom området och hans ledaregenskaper kommer att vara ett gott tillskott till vår verksamhet inom samhällsbyggnad, säger Daniel Jonsson, samhällsbyggnadschef i Mörbylånga kommun.

Vem är då Mikael Kaiser?

– Jag är 44 år, bor tillsammans med sambo och fyra barn i Lindsdal. Min bakgrund ligger främst i teknisk utbildning följt av både ambulanssjukvårdare, polis och eget byggföretag. En kortare karriär som cykelbud i Stockholms innerstad har jag lyckats klämma in också. Jag har varit bygglovschef i Kalmar kommun sedan 2018 och även planchef under en tid, säger Mikael Kaiser.

Vad fick dig att söka tjänsten som bygglovschef i Mörbylånga kommun?

– Därför att Mörbylånga kommun är en spännande kommun med så många unika värden som behöver bevaras och varsamt ge plats för utveckling. Samtidigt har ju Mörbylånga kommun en urstark tillväxt och står därför inför många positiva utmaningar. Den resan vill jag helt enkelt vara med att på.

Vad betyder södra Öland för dig?

– För mig betyder Öland sommar och sol, en svårslagen natur och människor som brinner för sin ö. Och faktum är att just södra Öland har vuxit och är en numera en stolt året-runt-konkurrent och partner till Kalmar, det gillar jag.

Vad vill du åstadkomma som bygglovschef i Mörbylånga kommun?

– Jag vill fortsätta att bygga på den positiva utvecklingen som finns inom kommunen, jag vill bidra till glädjen i gruppen och skapa medvetenhet. Så länge man trivs vill man göra ett bra arbete och sånt märks, både inåt och utåt.

Vad tar du med dig från tidigare erfarenheter?

– Värdet av meningsfullhet, glädje och ett gemensamt mål. Finns inte dessa faktorer kommer man aldrig vidare. Att få vara en del av ett vinnande lag där man både bidragit och hjälpt andra att lyckas är en svårslagen känsla. Den vill man uppleva om och om igen.

Och kanske, vem vet, får Mikael Kaisers nya medarbetare ett smakprov på en av hans lite okända talanger; att laga någon improviserad orientalisk gryta av kylskåpets bortglömda skatter? Frågan är om han kommer slå någon med häpnad.

– Nja, det är tveksamt. Jag har än så länge inte ens lyckats imponera på min familj...

För mer information och frågor

Daniel Jonsson
Samhällsbyggnadschef Mörbylånga kommun