Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Johan Göransson blir ny turistchef på Öland

Johan Göransson blir ny turistchef på Öland

PRESSMEDDELANDE: Efter en noggrann rekryteringsprocess har Johan Göransson av en enig rekryteringsgrupp erbjudits tjänsten som Ölands nye turistchef.

Kommentera sidan

Din kommentar kommer att skickas till webbredaktionen.

Fält markerade med * måste fyllas i.

34DQ

Johan Göransson kommer närmast från en tjänst på Destination Kalmar där han arbetat med idrottsturism.

– Vi hade många kompetenta sökanden och konkurrensen var hård. Under rekryteringen fick åtta kandidater träffa rekryteringsgruppen och av dessa gick två vidare i processen. Därefter fick dessa två träffa kommunalråden Ilko Corkovic (S) i Borgholm och Henrik Yngvesson (M) i Mörbylånga samt en grupp bestående av representanter från näringslivet. Efter det föll valet på Johan, säger Ann Willsund, förbundschef vid Ölands kommunalförbund och kommundirektör i Mörbylånga kommun.

Johan Göransson om sin nya tjänst:

– Det ska bli väldigt roligt att få jobba med ett av Sveriges starkaste varumärken inom besöksnäringen. Jag känner en stor tilltro att vi tillsammans inom näringen, kommunerna och föreningslivet kommer kunna göra bra saker på Öland.

Som ny turistchef kommer Johan Göransson att ha en strategisk roll med överblick för arbetet med att utveckla Öland som turistdestination.

– I Johan Göransson får vi en turistchef med stor erfarenhet från branschen, stort kontaktnät, goda ledaregenskaper och spännande tankar om hur turistverksamheten på Öland kan utvecklas, säger Ann Willsund.

Sidan uppdaterad 17 oktober 2018 Kommentera sidan