Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Jämställd bemanning inom hemtjänsten i sommar

Jämställd bemanning inom hemtjänsten i sommar

I Mörbylånga kommun har rekryteringen av sommarvikarier till hemtjänsten varit mycket lyckosam. I sommar är det lika många män som kvinnor som arbetar inom hemtjänsten i Mörbylånga kommun.

Att det generellt över hela landet finns en obalans mellan antalet män och kvinnor som arbetar inom vården är känt sedan länge och att utvecklingen mot jämställdhet pågår inom branschen.

– Vi är mycket stolta över att det är lika många män som kvinnor som arbetar inom hemtjänsten i Mörbylånga kommun i sommar. Det är helt enkelt så att fler män än kvinnor har sökt jobb hos oss. Fördelarna med en mer jämställd bemanning är att vårdtagarna får större möjlighet att bli omhändertagna av såväl manlig som kvinnlig personal. Men det är också positivt för arbetsplatsen, arbetsmiljön och för branschen, säger Joakim Östh, enhetschef inom hemtjänsten i Mörbylånga kommun.

Som svar på varför fler, både män och kvinnor, söker tjänster i Mörbylånga kommun svarar Charlotta Rasmusson, HR- och administrativ chef i Mörbylånga kommun, så här:

– Vi arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare, bland annat genom närvarande ledarskap, ordning och reda och ett positivt arbetsklimat. Det visar sig nu i antalet kandidater som söker jobb hos oss. Inom vården har vi inte delade turer och det tror vi lockar fler att arbeta hos oss.

Sidan uppdaterad 25 juni 2018 Kommentera sidan