Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Ingen årskurs 7 på Smaragdskolan höstterminen 2019

Ingen årskurs 7 på Smaragdskolan höstterminen 2019

PRESSMEDDELANDE: Utbildningsnämnden tog under onsdagen beslutet att behålla nuvarande skolorganisation. Det innebär att kommunen inte kommer erbjuda årskurs 7 på Smaragdskolan i Färjestaden under höstterminen 2019.

En av anledningarna till beslutet är byggnationen av den nya högstadieskolan i Färjestaden som har fördröjts i och med ett överklagande. Den nya skolan kommer att vara klar först till skolstarten höstterminen 2021.

– Dessutom visar skolvalet som nyligen genomförts i Färjestadens skolas upptagningsområde att färre elever än tidigare uppgift kommer att byta till Östra skolan. Det innebär att årskurs 5 inte kan få plats på Färjestadens skola vilket är en förutsättning för att en årskurs 7 ska få plats på Smaragdskolan. Det är 75 elever som i intresseundersökningen i januari anmält att de är intresserade av att gå på Smaragdskolan årskurs 7, säger David Idermark, skolchef i Mörbylånga kommun.

Att genomföra förslaget med en ny årskurs 7 är högst sannolikt förknippat med ökade kostnader för etablering och hyra av moduler vid Smaragdskolan. Utbildningsnämnden har ett stort besparingskrav 2019.

– Det skolval som genomfördes nyligen av rektor på Skansenskolan är det som gäller. Årskurs 7 på Smaragdskolan hösten 2019 är alltså inte ett alternativ. Beslutet är ett resultat av det positiva faktum att fler familjer än vi tidigare fått uppgift om, väljer kommunal skola i Färjestaden, säger David Idermark.

Sidan uppdaterad 13 februari 2019 Kommentera sidan