Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Höjning av taxa för vatten och avlopp

Höjning av taxa för vatten och avlopp

PRESSMEDDELANDE: Under måndagen fattade kommunfullmäktige i Mörbylånga kommun beslut om att vatten- och avloppstaxan ska höjas med fem procent för den fasta delen och tio procent för den rörliga delen.

Kommentera sidan

Din kommentar kommer att skickas till webbredaktionen.

Fält markerade med * måste fyllas i.

5G7R

Höjningen börjar gälla från och med den 1 september 2019.

– Vi följer den VA-plan som fastslagits och denna omfattar bland annat nytt vattenverk, ledningsdragning och pumpstation. För att våra kommuninvånare även fortsatt ska ha en välfungerande vattenförsörjning behöver vi höja avgiften för att finansiera våra satsningar, säger Jens Olsén, VA-chef i Mörbylånga kommun.

För en villa som förbrukar 150 kubikmeter vatten årligen ökar kostnaden med cirka 60 kronor per månad.

Höjningen omfattar alla som är kopplade till det kommunala vatten- och avloppssystemet.

Sidan uppdaterad 26 augusti 2019 Kommentera sidan