Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Han ska matcha kommuninvånare med arbetsgivare

Han ska matcha kommuninvånare med arbetsgivare

PRESSMEDDELANDE: Mörbylånga kommun tar krafttag för att minska arbetslösheten i kommunen och har nu anställt en matchningsansvarig som kommer arbeta med att stötta arbetssökande i processen till ett nytt jobb.

– Vi har redan länets lägsta arbetslöshet men tänker bli ännu bättre och samtidigt hjälpa det lokala näringslivet med sin kompetensförsörjning, säger Ola Svensson, enhetschef för Arbetsmarknads- och integrationsenheten.

Andréas Landtreter kommer axla den rollen – och i hans uppdrag ingår bland annat att matcha personer med arbetsgivare.

– I mitt uppdrag kommer jag träffa arbetsgivare och matcha deras behov med kompetenser hos kommuninvånare. Det kan vara allt från att hitta praktikplats och språkpraktik, till en ren anställning, säger Andréas Landtreter.

Andréas Landtreter kommer finnas på plats både i Mörbylånga och Färjestaden för att möta och bolla idéer med kommuninvånare och företag.

– Med hjälp av företagen i Mörbylånga kommun och mitt kontaktnät hoppas jag att vi ska kunna hjälpa fler personer att komma ut i sysselsättning, säger Andréas Landtreter och meddelar att han ser fram emot att företagen i kommunen ska ta kontakt med honom.

– Tillsammans kan vi göra skillnad, säger han.

Sidan uppdaterad 7 november 2018 Kommentera sidan