Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Han är ny näringslivschef i Mörbylånga kommun

Han är ny näringslivschef i Mörbylånga kommun

PRESSMEDDELANDE: Efter ett omfattande utredningsarbete av Pege Hussfelt och flertalet besök och möten med företagare presenterades en rapport om kommunens arbete med näringslivet i juni 2019. Strax därefter fattades beslutet att en näringslivschef skulle anställas.

Nu är rekryteringen slutförd och efter en noggrann process har Peter Marklund erbjudits tjänsten som näringslivschef. Marklund har gedigen erfarenhet av företagsledning och kommer senast från en tjänst på Lindmarkmedia i Kalmar.

– För oss är det viktigt att få in en person med erfarenhet från näringslivet och som förstår och kan kommunicera på ett bra sätt med våra företagare. Nu har vi hittat rätt person och det känns mycket bra att Peter ansluter till oss i Mörbylånga kommun, säger Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande.

– En av nycklarna till att vi fortsatt kan vara en tillväxtkommun är ett fungerande näringsliv och ett bra företagsklimat, säger Anna-Kajsa Arnesson (C), kommunstyrelsens vice ordförande.

Utvecklingsarbetet med att förbättra företagsklimatet i kommunen har intensifierats och under våren 2019 anordnades den första vårkonferensen, dit samtliga företagare i kommunen var inbjudna. Ambitionen är att konferensen ska bli ett årligt återkommande inslag. Dessutom är kommunstyrelsens presidium, tillsammans med tjänstepersoner, ute och besöker företag varje torsdag.

– Att vi får en näringslivschef på plats som kan hålla ihop och samordna arbetet kring näringslivsfrågorna är jätteviktigt. Vi ser positivt på framtiden och är glada att Peter vill vara med på den här resan, säger Ann Willsund, kommundirektör.

Peter Marklund, som också kommer ingå i kommunens ledningsgrupp, ser fram emot utvecklingsarbetet som den nya tjänsten innebär.

– Jag är glad och stolt, men samtidigt ödmjuk inför uppgiften att få vara med och skapa förutsättningar till ett bättre företagsklimat. En viktig del i arbetet kommer vara dialogen mellan företagare och kommunen, säger Peter Marklund.

Peter Marklund tillträder sin nya tjänst den 1 december.

Sidan uppdaterad 17 oktober 2019 Kommentera sidan