Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Första publika elbilspoolen på Öland startar nu upp i Mörbylånga kommun

Första publika elbilspoolen på Öland startar nu upp i Mörbylånga kommun

PRESSMEDDELANDE: Mörbylånga kommun startar tillsammans med det kommunala bostadsbolaget Mörbylånga bostads AB den första dELbilspoolen på Öland i samarbete med Move About. Elbilarna är stationerade i Mörbylånga och Färjestaden och finns tillgängliga att bokas av allmänheten och företag via Move Abouts app.

Poolen är öppen för alla att använda, både privatpersoner och företag och finns sedan 19 december på två platser i kommunen; Hantverkaregatan 3 i Färjestaden och på Köpmangatan 32 i Mörbylånga. Efter årsskiftet kommer tjänsten även nyttjas av kommunens anställda för tjänsteresor.

Tanken med en bilpool är att du ska ha tillgång till bil när du vill utan att själv äga den. I en bilpool delar flera personer på en eller flera bilar och kostnaderna för bilens fasta samt rörliga kostnader.

- Delbilspoolen är en miljömedveten satsning och en av flera satsningar kommunen gör för att ge boende, besökare och företag förutsättningar att resa hållbart, säger Matilda Wärenfalk (S), kommunalråd i Mörbylånga kommun.

Det finns fyra elbilar i elbilspoolen jämt fördelade mellan de två platserna och består av en mix av olika elbilar som täcker flera transportbehov. Bilarna kan hyras per timme, dag eller helg och allt sköts via din mobil eller dator.

I Kalmar finns ett långtgående samarbete med ett antal företag och organisationer som gått samman under konceptet Delbil, där Move About står för tjänsten via deras bokningsplattform. Nu ingår även Mörbylånga kommun under Delbilskonceptet.

- Som ett led i bolagets hållbarhetsarbete faller det sig självklart att vara med i detta samarbete. Det är jättetrevligt att nu kunna erbjuda våra hyresgäster ett miljövänligt sätt att transportera sig och en möjlighet att få tillgång till bil för en rimlig kostnad utan att äga den, säger Jonas Everbrand VD på Mörbylånga Bostads AB.

För mer information och frågor

Thérese Lidmark Miljö- och klimatstrateg, Mörbylånga kommun
0485-471 39 eller therese.lidmark@morbylanga.se