Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Förbättrade skolresultat – Mörbylånga kommun bäst i länet

Förbättrade skolresultat – Mörbylånga kommun bäst i länet

Sveriges kommuner och landsting (SKL) presenterade på torsdagen årets öppna jämförelser för grundskolan.

Mörbylånga kommun klättrar på rankingen för kommunala skolor från 43:e plats förra året till 26:e plats 2018. Med det är man bäst av samtliga kommuner i Kalmar län.

Rankingen baseras på elevernas skolresultat, där Mörbylånga kommuns årskurs 9-elever, har ett meritvärde på 232 poäng. Det kan jämföras med förra årets resultat på 216, och hela rikets snitt som i år ligger på 228 poäng.

– Vi är nöjda och glada över det fina resultatet som till stor del beror på lärarnas och elevernas fantastiska arbete. Jag tror även att de senaste årens satsningar på kompetensutveckling kan vara en del i det positiva resultatet, säger David Idermark, verksamhetsområdeschef för barn och ungdom.

Av den öppna jämförelsen kan man även se att eleverna i årskurs 9 i högre grad blir behöriga till gymnasiet och den andel elever som uppnår kunskapskraven i samtliga ämnen ökar jämfört med tidigare.

Räknar man in samtliga skolor i Sveriges 290 kommuner, och inte bara de kommunala, placerar sig skolorna i Mörbylånga på 18.e plats.

– Sett över hela linjen har vi nått bättre resultat på ett flertal punkter, och det ska våra lärare ha en stor eloge för. Deras vilja att ta varje elev ett steg längre har burit frukt. Nu ska vi fira det här ordentligt innan terminen är slut, säger David Idermark.

Sidan uppdaterad 6 december 2018 Kommentera sidan