Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Elever ska utbilda äldre i digitaliseringens möjligheter och användningsområden

Elever ska utbilda äldre i digitaliseringens möjligheter och användningsområden

PRESSMEDDELANDE: Nu ska Mörbylånga kommun, som första kommun i Kalmar län, genomföra tre kostnadsfria utbildningstillfällen som ska öka den digitala kunskapen. I veckan får alla som är 65 år eller äldre en inbjudan om att lära sig mer om och inspireras av digitala tjänster och verktyg. Genom projektet Mer digital vill Mörbylånga kommun i samarbete med Telia minska det digitala utanförskapet.

– Med den här satsningen vill vi inkludera människor i den digitala utvecklingen. Vi vill ge det stöd som krävs för att bättre kunna ta del av vår kommunala service och samhällets övriga digitala tjänster, säger Kim Ahlqvist, kommunikationschef och digital strateg i Mörbylånga kommun.

– Mörbylånga ska vara en kommun som erbjuder en välfärd som håller hög kvalitet. Samtidigt som digitaliseringen inom organisation börjar ta fart blir det fantastiskt att se kommunens generationer mötas på det här sättet, säger Matilda Wärenfalk, kommunstyrelsens ordförande.

Elever lär äldre bli mer digitala

Utbildningstillfällena anordnas under vecka 17. Vi tar emot 100 deltagare per tillfälle. Medarbetare i Mörbylånga kommun kommer tillsammans med elever från årskurs nio på Skansenskolan att hjälpa de äldre att komma igång med att använda digitala tjänster. Passen utgår ifrån deltagarnas frågor, synpunkter och kunskapsnivå. Telia som har utvecklat konceptet, tillhandahåller all utrustning. Under eftermiddagen bjuds det på fika, underhållning och gemenskap.

Sidan uppdaterad 25 mars 2019 Kommentera sidan