Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Eketorps borg presenterar nyheter inför säsongen 2020

Eketorps borg presenterar nyheter inför säsongen 2020

PRESSMEDDELANDE: Förra årets premiärsäsong i kommunal regi blev en lyckad satsning för Eketorps borg. Totalt löste 38 895 besökare entrébiljett till borgen 2019 som höll öppet mellan 6 juni och Ölands Skördefest.

Under 2020 kommer borgen att slå upp sina portar redan till påsk och sedan hålla öppet fram till skördefesten.

– Att vi höll borgen öppen under en längre period ifjol var något som besökarna verkligen uppskattade. Därför känns det extra bra att kunna förlänga säsongen ytterligare under 2020, säger Stefan Ahlgren, borgchef.

Nytt inför årets säsong kommer vara en utställning om våra svenska världsarv med ett särskilt fokus på Södra Ölands odlingslandskap som firar 20-årsjubileum som världsarv i år.

– Dessutom kommer alla som arbetar i borgen att vara tidsenligt klädda och vi kommer även ha ett nära samarbete med Ölandsguiderna för att knyta samman Eketorps borg med det unika och omgivande landskapet, säger Stefan Ahlgren.

Audioguide och egen grafisk profil

Ytterligare en nyhet inför årets säsong är en audioguide, som kommer finnas tillgänglig via Mörbylånga kommuns mobilapplikation.

– Genom audioguiden kan man på utvalda platser i och kring borgen få en guidad tur direkt i mobilen på både svenska och engelska, säger Stefan Ahlgren.

Till 2020 års säsong har Eketorps borg fått en egen grafisk profil.

– Tanken bakom profilen är att hålla ihop kommunikationen både internt och externt gällande marknadsföring av Eketorps borg. Profilen är anpassad efter kommunens grafiska profil och känns klockren för borgen, säger Stefan Ahlgren.

Sidan uppdaterad 4 februari 2020 Kommentera sidan