Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Eketorps borg flyttar fram säsongsöppningen

Eketorps borg flyttar fram säsongsöppningen

PRESSMEDDELANDE: I fjol tog Mörbylånga kommun över driften av Eketorps borg. Efter en kort uppstartsperiod kunde vi konstatera att närmare 39 000 besökte borgen 2019.

Nu står kommunens andra säsong som hyresgäster i borgen för dörren och tanken var att borgen skulle slå upp sina portar till påskhelgen, fredagen den 10 april. Med anledning av smittspridningen av det nya coronaviruset, och Folkhälsomyndighetens uppmaning att inte resa inom landet, har Mörbylånga kommun valt att flytta fram säsongsöppningen preliminärt till torsdagen den 30 april.

– Vi följer händelseutvecklingen noggrant och lyssnar till myndigheternas rekommendationer. Ambitionen är att vi ska kunna slå upp portarna till borgen den 30 april, säger Stefan Ahlgren, borgchef.

I samband med säsongsöppningen kommer en audioguide i Mörbylånga kommuns mobilapplikation att lanseras. Genom audioguiden kan man på utvalda platser i och kring borgen få en guidad tur direkt i mobiltelefonen på både svenska och engelska.

– Vi kommer även att arrangera en utställning om de olika fornborgarna på Öland samt se över möjligheterna att ordna fler utomhusaktiviteter, säger Stefan Ahlgren.

Sidan uppdaterad 26 mars 2020 Kommentera sidan