Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Eketorps borg beviljas medel för stor barnsatsning

Eketorps borg beviljas medel för stor barnsatsning

PRESSMEDDELANDE: Länsstyrelsen i Kalmar län har beviljat Mörbylånga kommun 67 352 kronor i bidrag till att bygga upp ”barnens museum” i en del av borgmuseet.

Efter förra årets succésäsong med 38 895 besökare fortsätter Eketorps borg sin satsning på barn och ungdomar.

– Barnen var en prioriterad målgrupp redan förra året och det känns jättebra att vi kan ta ytterligare steg och fortsätta utveckla den verksamheten, säger Stefan Ahlgren, borgchef.

I barnens museum kommer man kunna pyssla, leka och på ett lekfullt sätt lära sig mer om Eketorp och dess historia. Texterna i barnens del i museet kommer att vara på lätt svenska och lyfta vardagliga saker från Eketorp.

Till stor glädje för många 70- och 80-talister och deras barn kommer en del av barnens museum att visa den animerade TV-serien "Ulme på Eketorp". TV-serien, som sändes i mitten av 1980-talet och i början av 1990-talet, bygger på Runer Jonssons bok "Ulme i Eketorp".

– Det känns väldigt kul att kunna bjuda på denna nostalgiska godbit. Barnen kommer att kunna se film, lära sig mer om järnåldern och dessutom pyssla och spela tidsenliga spel i barnens museum, säger Stefan Ahlgren.

Sedan övertagandet av borgens drift har Mörbylånga kommun varit tydliga med målsättningen om att förlänga säsongens öppettider och därför är det glädjande att Eketorps borg slår upp sina portar redan fredagen den 10 april.

– Vi ser fram emot kommande säsong där vi har som mål att få fler människor delaktiga i vårt så viktiga kulturmiljöarbete, säger Stefan Ahlgren.

Sidan uppdaterad 4 mars 2020 Kommentera sidan