Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Earth Hour-vecka i Mörbylånga kommun

Earth Hour-vecka i Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun deltar i manifestationen Earth Hour den 24 mars. Förutom att vi släcker gatubelysning på vissa platser på lördag kl. 20.30 – 21.30 serverar vi under hela veckan skolmat där klimataspekt fått extra åtanke. På fredag kl. 13-16 finns vi på plats på Ölands köpstad för att prata klimatsmart vardag med allmänheten. Vi samverkar också med Borgholm kommun genom en gemensam tävling för Ölands alla skolklasser.

Som traditionen bjuder deltar Mörbylånga kommun i den världsomfattande manifestationen Earth Hour som inträffar lördagen den 24 mars kl. 20.30 till 21.30. Under den tiden kommer vi att släcka gatubelysning på vissa platser i kommunen.

I kommunens förskolor och skolor kommer vi under hela veckan servera mat där klimataspekter fått extra åtanke.

På fredag 23 mars mellan kl. 13.00 och 16.00 finns tjänstemän från kommunens miljö- och byggnadsförvaltning på Köpstaden för att dela ut stearinljus och prata klimatsmart vardag med allmänheten.

I år satsar Mörbylånga kommun också på samverkan med Borgholm kommun genom en gemensam tävling för Ölands alla skolklasser.

- Barn och unga är framtiden och vi tror att det finns många bra idéer bland våra barn om hur man kan leva mer klimatsmart i vardagen. De vill vi gärna lyfta fram så att vi vuxna kan få lära oss av unga engagerade människor, säger Elvira Laneborg, miljö- och klimatstrateg.

Temat för tävlingen är att redovisa en energibesparande åtgärd eller en klimatsmart åtgärd som kan genomföras av de som bor och verkar i Mörbylånga och Borgholms kommuner. Vi kan endast rädda planeten genom samarbete och demokrati och därför ska tävlingsbidragen skapas genom demokrati och samarbete som ett grupparbete.

Elvira Laneborg
elvira.laneborg@morbylanga.se, 0485-477 33

- - - -

Om Earth Hour