Du är här: Start/Kommun & Politik/Press- och informationsmaterial/Pressmeddelanden/Digitalisering ska stärka Mörbylånga kommun

Digitalisering ska stärka Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun står inför stora utmaningar de kommande åren. Vi måste hitta nya arbetssätt och metoder för att lyckas klara framtidens utmaningar och har därför anställt en kommunikationschef som ska leda oss i arbetet med den framtida digitaliseringen.

Det finns förväntningar hos våra medborgare om en ökad kvalitet inom kommunens verksamheter samtidigt som en tuff ekonomisk situation råder. För att lyckas genomföra detta med gott resultat måste vi hitta nya arbetssätt och metoder samtidigt som vi lyssnar mer på våra anställda, där vi har en stor potential.

En viktig nyckel i det arbetet stavas digitalisering och kommunikation. Därför har vi sedan en tid tillbaka utlyst en tjänst som kommunikationschef som också kommer leda oss i arbetet med den framtida digitaliseringen.

Rekryteringen är nu slutförd och efter en noggrann rekryteringsprocess har vi erbjudit Kim Ahlqvist tjänsten.

– Kim matchade bäst den profil som vi sökte och kommer att tillföra energi och nytänk in i organisationen. Kim kommer närmast från en tjänst som nyhetschef för 24Sverige, men har viktiga erfarenheter från bland annat vård- och omsorgsarbete i kommunal verksamhet, säger Ann Willsund, kommundirektör.

Kim kommer också att vara en viktig del i Mörbylånga kommuns ledningsgrupp.

– Det ska bli spännande och utmanande. Utvecklingen sker raskt överallt och det kommer finnas mycket att göra. Det är något jag trivs med, och att arbeta med digitalisering så det skapar ett värde för människor är viktigt. Jag vill ge kommunens medarbetare bättre verktyg samtidigt som vi skapar en större tillgänglighet för invånarna, säger Kim Ahlqvist.

– Initialt kommer det handla mycket om att lära känna Mörbylångas verksamheter och medarbetare. Sedan blir en del av vår utmaning att se var vi kan få effekt av en digitalisering och hur stor den effekten i så fall är. Det är en process, avslutar Kim.

Kim börjar sin tjänst i Mörbylånga kommun den 8 augusti.

Sidan uppdaterad 27 juni 2018 Kommentera sidan